АМЕРИКАНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ: ВИДЯХ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ COVID-19 Е СЪЗДАДЕН В ЛАБОРАТОРИЯ В УХАН

Автор: 5 GmediA 12:36, 1 май 2020
Източник: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп заяви вчера, че е уверен, че коронавирусът може би е произлязъл в китайска лаборатория. Той обяв, че е видял доказателства, които са му вдъхнали "висока степен на увереност", че вирусът произхожда от Уханския институт по вирусология. "Да, да, видях", отговори Тръмп на въпрос дали е видял доказателства, които да подкрепят тази теза. Тръмп обаче отказа да разкрие подробности във връзка с тези доказателства. "Нямам право да ви кажа това", заяви той.

Тръмп не пропусна възможността да обвини СЗО, че прикрива Пекин. Освен това световната здравна организация се държала като "агенция за връзки с обществеността на Китай". „Мисля, че Световната здравна организация (СЗО) трябва да се срамува от себе си", отбеляза Тръмп. Американският президент отказа да даде подробности за доказателствата, предаде Ройтерс.

Освен това президентът разкри, че САЩ не могат да предоставят допълнителна информация засега, отбелязвайки обаче, че е уверен, че Китай или не е могъл да спре вируса поради некомпетентност, или просто са позволили той да се разпространи.

В същото време екипът на директора на националното разузнаване в САЩ съобщи, че разузнавателната общност не открива следи в подкрепа на тезата, че коронавирусът SARS-CoV-2 е създаден в китайска лаборатория или генетично модифициран, предаде "Гардиън".

Последни новини

Общо гласували: 211

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не
175 гласували / 82.94%
Не ме интересува
36 гласували / 17.06%
Да
0 гласували / 0%