ПРЕМИЕРЪТ БОРИС ДЖОНСЪН: ЗНАЕХ, ЧЕ ИМА РЕЗЕРВЕН ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ, АКО ПОЧИНА

Автор: 5 GmediA 12:06, 3 май 2020

Британският премиер Борис Джонсън обяви пред вестник „The Sun“, че е имало специални планове за действие в случай, че почине, след като се зарази с новия тип коронавирус и каза, че лекарите са били подготвени да обявят смъртта му.

“Не бях в най-блестящата си форма и знаех, че има резервни планове за действие. Лекарите имаха всякакви планове какво да правят, ако всичко тръгне изключително зле”, казва Джонсън пред вестника.

Премиерът каза, че е получавал “литри и литри” кислород, докато е в болницата, и се е чудил как ще излезе от това положение. Той също се нарече късметлия. В интервюто Джонсън отново благодари на медицинския персонал, който го лекува.

Премиерът обяви, че е заразен с коронавирус на 27 март. На 3 април обяви във видео съобщение, че все още има висока температура. На петия ден Джонсън беше откаран в болницата за необходимите тестове.
На 6 април кабинетът на премиера обяви, че състоянието на Джонсън се е влошило и той е подложен на интензивно лечение. На 9 април Джонсън е преведен от интензивно лечение в редовно отделение.
Премиерът се върна в резиденцията на Даунинг Стрийт на 26 април и се зае да работи на следващия ден.

Източник: БГНЕС

Тагнато в: Борис Джонсън

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
2 гласували / 50%
Не
2 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%