ЗАПЛАХА ОТ ТЕРОР В БЕЛГИЯ СЛЕД АТЕНТАТА В КРАЙСТЧЪРЧ

Автор: 5Gmedia , 11:00, 18 март 2019

Белгийските служби за сигурност са засекли анонимно съобщение с призив за атентат с автоматично оръжие на "централна гара" в страната. Заплахата е в отговор на нападенията в две джамии в Крайстчърч, при които загинаха 50 души.

В съобщението се призовава за отмъщение за "братята мюсюлмани", загинали при терористичния удар в Нова Зеландия. Анонимната заплаха е била придружена от снимка на централната гара в Антверпен. Съобщението е завършвало с арабския израз "Аллах е велик".

Към момента службите за сигурност в Белгия извършват задълбочена проверка на заплахата, но не е предвидено повишаване мерките за сигурност на гарите в страната.

Междувременно стана ясно, че 28-годишният австралиец – Брентън Тарант, който е задържан за атаките в Нова Зеландия, ще се защитава сам в съда. Той ще се изправи пред Върховния съд на 5 април.

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн пък обяви, че кабинетът й е взел принципно решение за затягане на правилата за притежаване на оръжия след масовото убийство в Крайстчърч. Реформите ще бъдат обявени до 10 дни, съобщи ДПА.

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%