МИНИСТЪР БАНОВ: "НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ ГОСПОДИН РАШИДОВ. АЗ С НЕГО РАБОТЯ ДОБРЕ"

Автор: 5 GmediA 17:49, 11 май 2020
Източник: пресцентър МС

Постановлението за допълнителните средства едва ли ще е готово утре, но от утре ще започне да се работи по него, обяви на брифинг министърът на културата Боил Банов.

По програми на МК за нови театрални постановки, нови музикални и танцови постановки, и проекти в областта на визуалните изкуства ще се отделят по 500 000 лв. Допълнително към тях ще се отделят 800 000 лв. по програма за разпространението им. Тази програма ще бъде отворена малко по-късно, но има за цел именно подпомагане на разпространението на вече създадено изкуство, включително и в новата обстановка с ново захранване на НФК в рамките на структурна подкрепа - свободни творци и НПО-та, малки авторски кина, включително и цирка.

Отделно се готвят още 1.5 млн. лв. и още 700 000 за малки проекти за единични артисти с цел изява на културен продукт чрез интернет.

"Аз няма да коментирам господин Рашидов, не съм му гледал интервюто. Той е един изключителен художник. Това мога да кажа за него. И мога да кажа, че като всеки творец той е човек на крайностите. Аз с него работя добре". Така Боил Банов коментира острите критики на Вежди Рашидов срещу неговата работа в МК.

И допълни, че на въпроса дали се ползва с доверието на министър-председателя, е добре да бъде попитан самият министър председател.

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

БИХТЕ ЛИ ПОСЕТИЛИ РЕСТОРАНТ ИЛИ БАР НА ЗАКРИТО?
Да, мисля че няма от какво да се притеснявам
4 гласували / 66.67%
По-скоро не, няма да се чувствам комфортно
2 гласували / 33.33%
Не, може да се заразя
0 гласували / 0%