ИЗДИРВА СЕ 37-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД ЗА СТРЕЛБАТА В УТРЕХТ

Автор: 5Gmedia , 16:05, 18 март 2019

Полицията в Утрехт пусна снимка на заподозрения за стрелба в трамвай в Утрехт, при която загина един човек, а поне 7 са ранени. Според информация от властите мъжът се казва Гокмен Танис на 37 години и роден в Турция. Не е изключено обаче да са стреляли няколко души, казаха от полицията. Властите допускат, че зад атаките може да стои "терористичен мотив". Холандският премиер Марк Рюте свика кризисно заседание. 


Танис по-рано е бил задържан от правоохранителните органи на кралството по подозрения във връзки с терористичната групировка "Ислямска държава", съобщава турската редакция на Би Би Си, позовавайки се на турски предприемач, живеещ в Утрехт.

"Преди няколко години той беше задържан по подозрения във връзки с "Ислямска държава", но след това го пуснаха. Той не беше част от турската общност (в Холандия), а по-скоро беше самотник", твърди цитираният източник.

В цяла Холандия са засилени мерките за сигурност на правителствените учреждения, железопътните гари, самолетите и джамиите. Затворени са всички пътища, по които се стига в Утрехт. Властите на града наредиха училищата да не пускат децата навън, затворен е градският университет,

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%