СТРЕЛБАТА В УТРЕХТ - 3 ЖЕРТВИ, СТРЕЛЕЦЪТ НА СВОБОДА /ОБЗОР/

Автор: 5Gmedia , 19:57, 18 март 2019

Най-малко трима души са убити, а петима са ранени след стрелбата в трамвай в холандския град Утрехт в понеделник. Полицията разследва случая като възможен терористичен акт. Няма данни за пострадали българи, обяви Министерството на външните работи.

Стрелецът успя да избяга. Полицията разпространи снимка на заподозрения мъж - холандец от турски произход. 37-годишният Гокмен Танис преди време е бил задържан от правоохранителните органи на Холандия по подозрения във връзки с терористичната групировка "Ислямска държава", съобщава турската редакция на Би Би Си, позовавайки се на турски предприемач, живеещ в Утрехт, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

"Преди няколко години той беше задържан по подозрения във връзки с "Ислямска държава", но след това го пуснаха. Той не беше част от турската общност (в Холандия), а по-скоро беше самотник",

Докато трае операцията по издирване на стрелеца град Утрехт е  под обсада. Движението на трамваи и влакове също е спряно. Местните жители бяха призовани да не напускат домовете си.

Холандските власти засилиха мерките за сигурност на ключови сгради и летища в страната. Премиерът Марк Рюте свика кризисна среща на правителството.

„Първите съобщения ни оставиха без думи и отвратени. Невинни хора станаха жертви на насилие. Нашите мисли са с тях и техните семейства, чийто живот беше преобърнат. Сега правим всичко възможно, за да намерим извършителя”, каза Рюте.

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%