СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: МИНИСТЪРЪТ НА ФИНАНСИТЕ ГОРАНОВ Е ОТГОВОРЕН, ЧЕ НЕ СА ПЛАТЕНИ 700 МИЛИОНА ЛЕВА НА ХАЗНАТА

Автор: 5 GmediA 16:04, 16 май 2020

Владислав Горанов мълчи за публикуваната рано сутринта вчера смс-кореспонденция между него и Васил Божков, който лично я огласи във Фейсбук профила си.

Късно след обяд вчера се появи само “позиция” на министерството на финансите.

ОБАЧЕ:

  1. Комуникацията между Владислав Горанов и Васил Божков е лична, не е през официални канали на министерството на финансите или на правителството. Затова обяснението следва да е лично от Горанов.
  2. Позицията на МФ не съдържа коментар за истинността/неверността на кореспонденцията.
  3. Неплащането на такси и данъци от страна на фирми на Васил Божков не е ли именно благодарение на закрилата на финансовия министър, който е началник на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) и на Националната агенция по приходите (НАП)?!

Как министърът на финансите е допуснал години наред - не една или две, а цели 5 години - да бъдат укривани и неплащани тези задължения?

Това ощетяване на държавната хазна със 700 милиони лева само-по-себе-си е основание за оставка на финансовия министър. Защо министърът е “проспал” 700 милиона лева задължения към държавата?!

Нехайство, бездействие, умисъл, подкупност - поради каква причина един финансов министър допуска един бизнесмен да натрупа 700 милиона лева задължения към държавата?

Как мислите - колко лева е комисионата, за да се спестят на някого държавни такси за 700 милиона лева?

Владислав Горанов мина метър в “АпартаментГейт”, но няма да му се размине така лесно “ХазартГейт”.

**

“Уважаеми колеги,

Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на г-н Васил Божков, Министерството на финансите припомня, че министър Горанов на брифинг в Народното събрание миналия петък, 8 май, коментира и изрази своята позиция относно твърденията на г-н Божков.

Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна".

Министерство на финансите

Последни новини

Общо гласували: 6

Анкета

БИХТЕ ЛИ ПОСЕТИЛИ РЕСТОРАНТ ИЛИ БАР НА ЗАКРИТО?
Да, мисля че няма от какво да се притеснявам
4 гласували / 66.67%
По-скоро не, няма да се чувствам комфортно
2 гласували / 33.33%
Не, може да се заразя
0 гласували / 0%