ЯПОНСКОТО ЛЕКАРСТВО СРЕЩУ КОРОНАВИРУС ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ПОТВЪРДИЛО ЕФЕКТИВНОСТТА СИ

Автор: 5 GmediA 11:20, 20 май 2020

Лекарството Avigan (Favipiravir, Favilavir), за което има големи надежди във връзка с лечението на коронавирус, все още не е потвърдило очевидната си ефективност при клинични изпитвания, съобщи агенция Kyodo, позовавайки се на множество източници.

Лекарството е разработено от Fujifilm Toyama Chemical Co преди шест години. Междувременно китайските лекари откриха ефективността му при лечение на пневмония, причинена от нов тип коронавирусна инфекция.

Съобщава се, че в момента се провеждат клинични изпитания върху 86 пациенти с леки или никакви симптоми. Единият от тях започнал да получава лекарството в първия ден на хоспитализация, другият - на шестия ден. Според междинния доклад на лекарите не е открита значителна разлика в коефициента на редукция на вируса. В същото време се подчертава необходимостта от продължаване на изследванията.

За да бъде одобрено за прилагане при лечение на болни от коронавирус, са необходими конкретни данни за намаляване на вируса в организма и за подобряване на състоянието при пневмония.

Министърът на здравеопазването Кацунобу Като заяви, че все още трябва да се изчакат окончателните резултати от клиничните изпитания.

Япония започна да провежда изпитания на препарата през март, като наличните в страната запаси от „Авиган” са достатъчни за лечението на 2 милиона души.

Източник: РИА Новости

Последни новини

Общо гласували: 9

Анкета

НУЖНО ЛИ Е ВРЪЩАНЕТО НА ПО-СТРОГИТЕ МЕРКИ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА?
Не, опасността от заразата е преувеличена
7 гласували / 77.78%
Да, незабавно
2 гласували / 22.22%
Само в някаква степен
0 гласували / 0%