МИНИСТЪР КАРАНИКОЛОВ: ДЪРЖАВНИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИ ЩЕ СА ПРИМЕР ЗА ФОРМИРАНЕ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА

Автор: 5 GmediA 10:08, 23 май 2020

Държавните бензиностанции ще бъдат търговско дружество, което ще изгради своя модел, ще определи своите точки и ще работи така, че да е ясен е пример за това как се формират цените, каква е конкуренцията. Това обясни в "Денят започва с Георги Любенов" министърът на икономиката Емил Караниколов.

По думите му държавните бензиностанции ще бъдат като еталон за останалите търговци на горива. "Идеята е да не се получава такива ситуации, както беше през март тази година, когато цената на петрола се срина, а у нас горивата започнаха да падат след 14 дни", поясни министърът.

"Това за бензиностанциите интересува хората, защото те са свикнали да виждат държавното и искат държавното. Тук важното е данъчните складове. През тези данъчни складове могат да влязат нови играчи. Колкото повече играчи влязат, колкото повече от различни места носят гориво, толкова ще имаме по-добри цени, толкова ще имаме и по-добро качество на горивото", каза още Караниколов.

Той заяви, че предстоят срещи с Българската петролна и газова асоциация, които да дадат препоръки относно мястото и типа на държавните бензиностанции.

 

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
1 гласували / 50%
Не
1 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%