ГЪРЦИЯ СВАЛЯ ЦЕНИТЕ В ТРАНСПОРТНИЯ СЕКТОР, СЪРБИЯ И РУМЪНИЯ ОТВАРЯТ ГРАНИЦИТЕ СИ

Автор: 5 GmediA 12:17, 23 май 2020

Над 5 милиона души по света са заразените с COVID-19, жертвите са близо 335 хиляди. Въпреки това, все повече държави отварят границите си, но при определени условия.

Гърция сваля цените в транспортния сектор - от 1 юни в Гърция влиза в сила 5-месечна мярка за по-ниски транспортни такси.

Ще поевтинеят билетите за всички видове услуги - както по вода, така и по суша. Няма да се покачват и толтаксите за магистралите.

Пътниците на фериботи, обаче, ще трябва да попълват въпросник, който да позволява да се проследят контактите им през изминалите седмици. Данните ще се съхраняват за срок от два месеца.

Сърбия отваря границите си, няма да се изисква и тест за коронавирус, както първоначално се планираше. Сръбски и чуждестранни граждани могат да се придвижват свободно на територията на страната.

Румъния също облекчи режима, но по границата с нашата страна продължават да се наблюдават опашки от чакащи да преминат. Жителите на Букурещ ще бъдат тествани безплатно с нов бърз и достоверен PCR-тест.

Противно на решението на повечето европейски държави 14-дневна карантина да няма, Великобритания реши двуседмичната изолация да остане, а нарушителите да бъдат глобявани с до 1000 паунда.

Последни новини

Общо гласували: 46

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
19 гласували / 41.3%
Да, няма страшно
17 гласували / 36.96%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 21.74%