ПО НАРЕЖДАНЕ НА ПРЕМИЕРА: ОТ 15 ЮНИ ХВЪРЛЯМЕ МАСКИТЕ, ОСТАВАТ САМО СОЦИАЛНИТЕ МЕРКИ

Автор: 5 GmediA 11:23, 3 юни 2020
Източник: Министерски съвет

Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено, заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителство заседание, предаде БГНЕС.

Борисов направи изказването си в началото на заседанието, което се провежда присъствено за пръв път след облекчаването на мерките във връзка с коронавируса.

По думите му има недомислие в заповедта за предпазните маски – носенето им в закрити помещения, ресторанти и т.н. “Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас. Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски”, опита да даде пример Борисов. „Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено. Ако имате редкия шанс да мога да разпоредя какво да се случи, на друго място ще се чудят какво да направят и как да го направят. На 15 юни изтича извънредното санитарно положение. На 15 юни трябва да падне всичко, само да останат социалните мерки – 60/40 и други подобни”, каза Борисов пред министрите и им разпореди веднага да бъдат отрегулирани недомислиците в заповедите за органичителни мерки.

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%