НАЦИОНАЛНИЯТ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ СПИРА БРИФИНГИТЕ

Автор: 5 GmediA 09:26, 4 юни 2020
Източник: БНТ

Днес стават 100 дни от създаването на Националния оперативен щаб. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг тази сутрин и обяви, че НОЩ прекратява ежедневните брифинги.

„На Щаба благодаря, на всички, които денонощно работихте. Щабът не се разформира, той продължава да работи до 31 декември, за да имаме готовност. До тогава щабът трябва да гарантира презапасяване с тестове и лекарства”, заяви още Бойко Борисов.

"Дистанцията, дисциплината и дезинфекцията ни предпазиха от по-голяма зараза. Справихме се прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се да няма втори и трети вълни", каза премиерът.

„Фактите, когато говорят е безспорно и тогава много богове мълчат. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия“, коментира той, но предупреди, че вирусът не е утихнал, трябва да се научим да живеем с него, но искаме максимално бързо да се върнем към нормалния живот, икономиката да тръгне, а и да мислим за психичното здраве.

"Нека продължим да си мием ръцете и след 15 юни. Който иска, нека да носи маска на закрито. Трябва да се пазим, няма ваксина, няма лекарство", посочи Борисов и допълни: "Засега не смятаме да сваляме 14-дневната картина за пристигащите от трети страни. От 15 юни се надяваме да пуснем движението между България и Гърция. Мицотакис не иска по-рано, защото ги е страх. Той ще ни посети на 24 юни".

Министър-председателят отбеляза, че не трябва да се допуска грешката от съседна Северна Македония, която в последните дни изпусна контрола и случаите на новозаразени рязко се покачиха.

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%