ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ПРОВЕРЯВА СИГНАЛ НА ВАСИЛ БОЖКОВ, ИЗПРАТЕН ПО МЕЙЛА

Автор: 5 GmediA 15:10, 4 юни 2020
Източник: бТВ Новините

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков е изпратил сигнал по имейл до главния прокурор и той се проверява. Това съобщи самият Иван Гешев днес в Ябланица, където наблюдаваше поредната операция срещу битовата престъпност, предаде бТВ.

"Овен във Фейсбук е постъпил сигнал по имейл от обвиняемия Божков до главния прокурор. Постъпил е и сигнал от едно издание, близко до Цветан Василев. И двата сигнала са разпределени до съответния прокурор, който да прецени какви действия може да се извършат. Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства, независимо дали представляват анимация, дали са комикси или нещо друго забавно", каза още Иван Гешев.

 "Не е нормалният начин за подаване на информация по Фейсбук. Всеки преценява по какъв начин да защитава защитната си стратегия. Така както други подсъдими обвиняеми, които имат медийно влияние като г-н Прокопиев, г-н Донев и г-н Цветан Василев преценяват кога и как да защитават медийно г-н Божков", отсече главният прокурор.

Във вторник Божков публикува във фейсбук схема, според която е плащал 20%  от печалбите на Националната лотария за осигурявануе на политически чадър, а в замяна на това е имало текстове в закона, които да облекчават плащането на такси за хазарта.

Общо гласували: 19

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На море в чужбина
13 гласували / 68.42%
Няма да почивам
4 гласували / 21.05%
На море в България
2 гласували / 10.53%