КАЛИФОРНИЯ ОТНОВО ЗАТВАРЯ БАРОВЕТЕ ЗАРАДИ РЪСТА НА ЗАБОЛЕЛИ ОТ КОРОНАВИРУС

Автор: 5 GmediA 07:09, 29 юни 2020

Калифорния нареди някои барове да бъдат затворени в неделя, първото голямо отстъпление от усилията за възобновяване на икономиката в най-многолюдния щат в САЩ, тъй като новите случаи на коронавирус в цялата страна растат до рекордни нива ден след ден, пише Ройтерс.

Заповедта на губернатора Гавин Нюзъм за затваряне на баровете в Лос Анджелис и шест други окръга последва ходове на Тексас и Флорида да затворят всичките си барове в петък. Служителите на общественото здравеопазване в Калифорния и в Съединените щати определиха баровете като най-рисковите несъществени предприятия, които в момента са отворени.

Консумацията на алкохол намалява задръжките, което води до по-малко носене на маски и социално дистанциране, предупреждават здравните служители. Посетителите в шумните барове често крещят, което разпространява капчиците със заразата на по-голямо разстояние.

Скоростта на нарастване на случаите е най-силно изразена в южните и западните щати, които не спазват препоръките на здравните служители да изчакват стабилен спад в случаите преди възобновяване на икономиката в страната. Повече от 2,5 милиона души са тествани положително за новия коронавирус в Съединените щати, а над 125 000 са починали - най-много в света.

За трети пореден ден в събота броят на потвърдените случаи в САЩ скочи с над 40 000, един от най-големите скокове в света. В много щати хората под 35 години представляват голям процент от новите случаи. 

Някои плажове във Флорида също се затварят преди празничния уикенд за Деня на независимостта на 4 юли, което би довело до големи тълпи от хора на едно място.

Последни новини

Общо гласували: 18

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
9 гласували / 50%
Не
9 гласували / 50%
Не ме интересува
0 гласували / 0%