КОЙ Е НАЙ-ТРУДНИЯТ СПОРТ?

Автор: 5 GmediA 09:10, 29 юни 2020

 

В света има хиляди спортове. Но кой е най-трудният ? На този въпрос отговарят група учени от САЩ, които са разгледали над 60 спорта и са определили най-трудния от тях. Критериите, по които е изготвена класацията са: издръжливост, здравина, сила, скорост, ловкост, гъвкавост, хладнокръвие и аналитична мисъл. След събирането на всички тези компоненти, учените са подредили класацията така:
Най-трудният спорт в света е боксът. Той изисква най-много усилия от състезателите участващи в него. На второ място попада хокей на лед. Трети в списъка е американският футбол. Челната петица е допълнена от баскетбола (4) и борбата (5).
На шестото място попадат бойните изкуства. След тях се нарежда тенисът (7), гимнастиката (8) и бейзболът (9). Футболът е на незавидното десето място. За спортове с най-малко усилия учените определят стрелбата, билярда. На последното място в класацията е риболовът.

Друго общо мнение е, че синхронното плуване е невероятно трудно. Такъв грандиозен и красив спорт е много популярен и добре координираните движения на плувци често идват на ум, когато обсъждат сложността на спорта. Има и противоположното мнение: шахът се нарича шах като най-сложен вид спорт. Да,  не се изискват сила и сръчност, а необходимостта от вземане на правилните решения, да мислиш чрез своите действия с три стъпки напред и да развиваш  логическа мислене. Трудно е да се определи единственият вариант, защото във всеки спорт има сложности, които трябва да бъдат преодолени от онези, които го изберат. Във всеки случай, професионалният спорт е специален начин на живот, който е изграден около обучение и борба със себе си. Не всеки има право да постави олимпийски рекорд и би било погрешно да омаловажаваме заслугите на някого срещу другите.

Тагнато в: Спорт

Последни новини

Общо гласували: 1

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
1 гласували / 100%
Да, категорично
0 гласували / 0%
Все още не съм решил(а)
0 гласували / 0%