КЪРВАТА ТРАГЕДИЯ НА АМ "ТРАКИЯ": ПЕТИМА ЗАГИНАЛИ, 3-ГОДИШНО ДЕТЕ Е С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА

Автор: 5 GmediA 07:33, 13 юли 2020
Източник: бТВ Новините

Петима души загинаха при тежката катастрофа на АМ „Тракия“, при която ТИР с турска регистрация навлезе в насрещното движение и блъсна 5 идващи леки автомобила. Инцидентът е станал при 160-я километър на магистралата.

Сред загиналите е и шофьорът на тежкотоварния камион.

3-годишно дете е в много тежко състояние с опасност за живота. Други петима пострадали при катастрофата са откарани в Университетската болница в Стара Загора.

Версиите, по които работят властите са, че шофьорът или е заспал зад волана, или внезапно се е почувствал зле.

Той е пътувал към Бургас, когато е изгубил контрол на тежкотоварния автомобил, разкъсал е мантинелата и е навлязъл в насрещната лента за движение.

Родителите на пострадалото дете, които са се прибирали от почивка на морето, са изписани от болницата, и са останали в района й, за да чакат информация за детето си, предаде БГНЕС.

Движението по магистралата бе пуснато тази сутрин в 9:00 ч., съобщи за съобщи за bTV Илия Златев от Областното пътно управление в Стара Загора.

Засега движението ще се извършва само в активните ленти на магистралата и в посока София и към Бургас. В късния следобед, след като бъде възстановена мантинелата, ще бъде пуснато движението и в изпреварващите ленти, обясни Златев.

Новата мантинела е по сегашните стандарти и отговаря на всички изисквания, каза Златев, а през септември ще започне цялостен ремонт на отсечката.

Последни новини

Общо гласували: 214

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
208 гласували / 97.2%
Не
6 гласували / 2.8%
Нямам отношение
0 гласували / 0%