КАКВО ПРЕДВИЖДА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЗА ИМИГРАНТИТЕ СЛЕД БРЕКЗИТ?

Автор: 5 GmediA 17:43, 13 юли 2020
Източник: 5GMedia

Въведена е бърз метод за здраве и грижа като част от плановете за имиграционната система, базирана на точки във Великобритания, за края на свободата на движение.

Вътрешният секретар на Обединеното кралство Прити Пател заяви, че работодателите ще бъдат насърчавани да инвестират в работници от Великобритания.

Но новата система, добави тя, също ще им позволи да „привлекат най-добрите и най-ярките от цял ​​свят“.

Според плановете на правителството за края на преходния период за Brexit, желаещите да живеят и работят във Великобритания трябва да получат 70 точки.

Ще се присъждат точки за изпълнение на критерии, като например предлагане на работа, притежаване на докторска степен, подходяща за работата, владеене на английски език или получаване на повече от 22 000 британски лири годишно.

Онези, които предлагат работа в "професии с недостиг" като сестрински и граждански инженери, също биха могли да спечелят допълнителни точки.

В изявление пред Камарата на общините Пател казва: „Във време, когато увеличен брой хора в Обединеното кралство търсят работа, новата система, базирана на точки, ще насърчи работодателите да инвестират в местната работна сила във Великобритания, а не просто да разчита на труд от чужбина.

Но ние също правим необходимите промени, така че по-лесно работодателите да привлекат най-добрите и най-ярките от цял ​​свят, които да дойдат във Великобритания, за да допълнят уменията, които вече имаме."

Новата виза за здравеопазване и грижи ще има намалена такса. Кандидатстващите за нея трябва да очакват отговор в рамките на три седмици, заявиха от правителството.

Визата ще бъде отворена за работници, които имат потвърдено предложение за работа в една от поредицата от определени „квалифицирани“ роли в рамките на NHS или сектора за грижи или за доставчици на NHS услуги, като лекари, медицински сестри, радиографи, социални работници и фелдшери.

Фронтовите здравни работници няма да трябва да плащат такса за здравна имиграция - таксата до £ 400 годишно, която повечето мигранти, на които не е предоставено постоянно пребиваване във Великобритания, трябва да плащат, за да получат грижи за NHS.

Официалният говорител на премиера заяви, че правителството иска работодателите да инвестират повече в обучение и развитие на хора, които вече са във Великобритания и е предоставило допълнително финансиране в подкрепа на сектора.

Международните студенти ще могат да останат минимум две години след приключване на обучението си, каза Пател.

 

Последни новини

Общо гласували: 214

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
208 гласували / 97.2%
Не
6 гласували / 2.8%
Нямам отношение
0 гласували / 0%