НОВИ АРЕСТИ И СБЛЪСЪЦИ С ПОЛИЦИЯТА В ЩУТГАРД

Автор: 5 GmediA 12:57, 15 юли 2020

В Щутгарт отново се стигна до сблъсъци - единадесет души бяха арестувани, един човек е ранен тежко, а четирима полицаи са леко постарадали. 

При новите сблъсъци в центъра на Щутгарт през нощта срещу събота са арестувани единадесет човека. Освен това четирима полицаи бяха леко ранени при проверка на пиян 16-годишен младеж, който оказал съпротива при ареста. Все още е неясно, как точно се е случило това. 

След като в петък вечерта първоначално всичко беше спокойно и без големи инциденти, полицията се намеси в няколко сблъсъка през втората половина на нощта.
Четирима заподозрени бяха арестувани при свада недалеч от площад „Мариенплатц“. Стигна се до арести и след едно сбиване до езерото Екензее, при което един човек беше тежко ранен. Екензее се намира до сградата на парламента на провинция Баден-Вюртемберг и държавната опера в Щутгарт. Общо над 200 полицаи са били разположени през нощта в центъра на Щутгарт. Казва се, че служителите са проверили голям брой лица и са издали на протестиращите забрана за посещаване на центъра на града.

Очаква се в нощта срещу неделя полицията да има по-голямо присъствие: „Можете да бъдете сигурни, че ние и през следващата нощ ще присъстваме с много сили в центъра на града, за да можем бързо да реагираме на възникващи конфликти.“, каза говорител на полицията, цитиран от вестник „Щутрартер Цайтунг“.

През нощта на 21 юни в Щутгарт се стигна до тежки сблъсъци, които срещнаха възмущение в цялата страна. Според полицията много празнуващи са се съюзили срещу полицаите по време на една проверка по повод престъпление свързано с наркотици. Бяха хвърляни павета върху преминаващи полицейски коли, витрини бяха счупени и магазини ограбени. Чак след няколко часа ситуацията се успокой. Според данни на полицията около 400-500 човека са участвали в бунта или са наблюдавали. Оттогава Щутгарт търси обяснения за насилствените сблъсъци.

Тагнато в: Щутгард

Последни новини

Общо гласували: 214

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
208 гласували / 97.2%
Не
6 гласували / 2.8%
Нямам отношение
0 гласували / 0%