ОБЩО 13 ДУШИ СА ЗАДЪРЖАНИ ЗАРАДИ ПРОВОКАЦИИ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА НОЩ НА ПРОТЕСТИ

Автор: 5 GmediA 14:23, 15 юли 2020
Източник: Снимка: Ладислав Цветков/бТВ

Още 7 души, които са присъствали и извършили атаката срещу бившия Партиен дом през изминалата нощ, са арестувани днес. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов в Народното събрание, където информира депутатите за действията на протестиращи и полиция по време на протестите в София и най-вече за напрежението от вторник вечер, предаде бТВ.

След сблъсък на полицията с част от протестиращи снощи бяха задържани задържани шестима души. С арестуваните днес броят им е вече 13. Работата по случая продължава и СДВР ще изнесе допълнителна информация, заяви Младенов.

Ние получаваме оперативни сигнали за евентуална ескалация, информацията за провокатори се потвърди по време на последния протест и за днешния ден СДВР е предприела съответните действия, каза вътрешният министър, който призова протестиращите да не се поддават на провокации.

Няма случаи, в който да е потърсена помощ от полицията на място и тя да е отказала. 

Сигналите са тревожни. Потвърждава се, че има търсена ескалация на протеста. Търси се целенасочена конфронтация и атака срещу полицията, заяви още Маринов.

Според него фактът, че там на място са хвърлени две бомби, говори достатъчно красноречиво.

На брифинг по-късно днес директорът на СДВР комисар Георги Хаджиев съобщи, че част от задържаните за атаката срещу парламента през изминалата нощ са криминално проявени. Те са имали регистрации за наркоразпространение и причиняване на телесни повреди. Имаме данни и за лица, които са част от футболните агитки, разкри комисарХаджиев.

Имаме данни кой ги е организирал, заяви директорът на СДВР, но отказа да разкрие подробности. Комисарят определи случилото се снощи като "метеж".

"Няма да позволим определени лица да опорочат мирния протест", заяви още Хаджиев.

Последни новини

Общо гласували: 214

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
208 гласували / 97.2%
Не
6 гласували / 2.8%
Нямам отношение
0 гласували / 0%