ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ СМЕНИТЕ ПО ПЕТИМА И ПРЕЗ СЛЕДВАЩИЯ СЕЗОН

Автор: 5 GmediA 09:27, 16 юли 2020
Източник: fifa.com

Международният борд за футболните правила  (ИФАБ) продължи действието на правилото за пет смени в един футболен мач и за следващия сезон, съобщават от организацията. То обаче не е със задължителен характер, като всяка федерация има право сама за себе си да прецени дали го използва.

От IFAB се обосноваха, че заради нарушената подготовка покрай пандемията и последвалото струпването на много двубои за кратък период очакват футболистите да изпитват проблеми и през предстоящата кампания. В момента отборите може да извършват по пет смени по време на двубоя, но при максимални три прекъсвания на играта, а в допълнителното време имат право и на шеста смяна. Тази промяна засяга международните турнири, които ще се проведат през юли и август 2021 година, включително Европейското първенство, което беше отложено с една година заради глобалната пандемия. По думите на Инфантино, президентът на ФИФА, правилото ще остане и за следващия сезон заради плътния график от мачове. "Шампионската лига приключва през август. Следват международни мачове, след това шампионати, след това квалификационни битки за Евро, и сезон 2020/2021, ще се съберат много мачове. Трябват ни здрави играчи.", коментира Инфантино.

Решението за пет смени беше взето с цел да се намали натоварването за футболистите след подновяването на първенствата, прекъснати през тази пролет поради пандемията от коронавирус.

Тагнато в: ФИФА , смени

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%