Кой ще връчи наградите "Оскар" тази година?

Автор: 5Gmedia , 11:10, 12 февруари 2019

Церемонията по връчването на наградите "Оскар" ще премине без участието на главен водещ. Наградите, присъждани от американската киноакадемия, останаха без домакин за първи път от 1989 г. насам, след като комикът Кевин Харт отказа поканата заради реакции на негови хомофобски изявления в Twitter от преди няколко години.

След дълго търсене на водещ на церемонията, организаторите стигнаха до решението 91-ите награди "Оскар" да бъдат връчени от общо 13 актьори и знаменитости. Сред връчващите наградите ще бъдат Тина Фей, Упи Голдбърг, Бри Ларсън, Даниел Крейг, Дженифър Лопес, Крис Еванс, Чарлийз Терон, Теса Томпсън и Мая Рудолф.

Защо "Оскарите" останаха без водещ? Медиите зад океана посочиха позицията като най-нежеланата професия в Холивуд. Скандалите и гафовете по време на награждаването с престижните статуетки, доведоха до отблъскване на подходящи за водещи на церемонията актьори и тв звезди. През 2016 година чернокожи звезди призоваха за бойкот на наградите, тъй като втора поредна година нямаше номиниран афроамериканец. Миналата година бляскавата церемония премина под кампанията #MeToo, която подкрепя и защитава жените от сексуален тормоз. Тази тема доби широк обществен отзвук, след като десетки актриси от Холивуд съобщиха, че срещу тях е имало опит за сексуален тормоз от страна на по-известни мъже в бранша.

Темите свързани с расизъм и равноправие добиха широк отзвук в Америка.  Големи модни брандове дори спряха част от модните си колекции, защото са смятани за расистки. Актьорът Димитър Маринов – участник в номинирания в пет категории за "Оскар" филм „Зелената книга” споделя, че идеята за равенство в САЩ е прекрасна, но е криворазбрана. Българският актьор живее зад Океана от 30 години и е категоричен, че в момента най-страшното в Америка е да си бял мъж, защото си виновен за всичко.

"Всеки се е свил, всеки го е страх да каже дори една дума, дори да направи коментар, защото, познайте какво - ще си изгуби работата", заяви актьорът.

 

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%