ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: ВСИЧКИ ПЪТУВАНИЯ В ЧУЖБИНА СА ПОСТАВЕНИ ПОД РИСК СЛЕД КАРАНТИНАТА В ИСПАНИЯ

Автор: 5 GmediA 09:19, 28 юли 2020
Източник: 5GMedia

Британските власти предупредиха туристите, че „пътуването в чужбина не е безрисково“, тъй като нараства опасението, че карантинирането на курортисти, въведено от Испания, ще бъде разширено и в други страни, пише The Times.

Властите в Обединеното кралство настояваха правилата за пътуванията в чужбина да бъдат под „постоянен преглед“, като изразиха опасения, че ваканционните планове на милиони ще бъдат застрашени.

Най-малко 11 европейски държави, в които е възможно пътуване без карантина, са претърпели увеличение на Covid-19 през последните дни, като някои от тях достигат по-висок процент на зараза от Великобритания. През изминалите две седмици Хърватия и Белгия са регистрирали два пъти повече случаи на глава от Англия. Инфекциите са се изкачили във Франция, Германия и Австрия.

Туроператорите предупредиха за рязък спад на резервациите до дестинации на кратко разстояние през останалото лято, тъй като доверието в задграничните пътувания се срива след решението на Испания.

Мат Ханкок, здравният секретар, изготви план за въвеждане на масови тестове за пристигащи във Великобритания, съобщава The ​​Daily Telegraph. Хората биха могли да бъдат тествани след осем дни, малко след максималния седемдневен инкубационен период за вируса и ще бъдат освободени от карантина, ако резултатът е отрицателен. Този ход потенциално би позволил на много карантинирани британци да се върнат по-бързо на работа. До 1,8 милиона души от Обединеното кралство са запазили испанска ваканция до края на август.

Последни новини

Общо гласували: 32

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
13 гласували / 40.63%
Да, напълно
11 гласували / 34.38%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 21.88%