ПЕТИЦИЯТА ЗА ОТМЯНА НА БРЕКЗИТ СЪБРА БЛИЗО 4 МИЛОНА И ПОЛОВИНА ПОДПИСА

Автор: 5 GmediA 19:32, 23 март 2019
Източник: parliament.uk

Само за 3 дни под искането са записали близо 4 милиона и половина британци. "Правителството многократно е заявявало, че напускането на ЕС е "желание на народа". Трябва да сложим край на това изтъкване, като докажем силата на сегашната обществена подкрепа за оставане в ЕС", пише в текста, придружаващ петицията. Втори референдум "не би могъл да бъде организиран, затова гласувайте сега", призовава документът.

Петицията стартира след телевизионното обръщение на Тереза Мей на 20 март. Тя упрекна законодателите, че не са успели да се споразумеят по стратегия за Брекзит и призова парламента да направи окончателен избор. Крайно време е да вземем решение", каза Мей на британците и добави: "аз съм на ваша страна".

 Припомняме, че вчера сайта на парлмента се срина заради множеството потребители опитващи да впишат своя глас в петицията.

Сред подписалите е и актьорът Хю Грант. "Подписах като всеки разумен човек в страната. Налице е извънредна ситуация", написа Грант в Туитър.

Днес в Лондон се проведе масов протест срещу напускането на ЕС. Организаторите заявяват, че по улиците на столицата на Обединеното кралство са излезли близо един милион души. Демонстрантите започнаха да се събират в центъра на Лондон към обяд местно време и по няколко улици се отправиха към площада на парламента, където на сцена пред събралото се множество излязоха представители на всички парламентарни партии.

Ето и впечатляващи въздушни кадри на протеста, заснети от BBC

 

Видео

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%