ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР: ИМАМЕ ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА СЛУЧАИТЕ НА КОРОНАВИРУС

Автор: 5 GmediA 10:59, 30 юли 2020
Източник: Пловдив Прес

„Следващите месеци, ако има увеличение на случаите на коронавирус, вече имаме алгоритъм и план за действие за осигуряване на болничните легла, апаратура и възможности за лечение“, това каза пред бТВ министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„В Александровска болница и сега се лекуват пациенти с коронавирус, трябва да свикнем да живеем с него“, заяви проф. Ангелов.

Според него сега системата е по-подготвена, отколкото през пролетта.

До края на годината са осигурени 107 млн. лева за медиците на първа линия, коментира здравният министър по повод отпуснатите допълнителни финансови средства за системата на здравеопазването.

"С 10% ще се увеличат цените на клиничните пътеки. С 10% ще се увеличат и лимитите на болниците. Целта, която преследваме, е да се увеличат основните възнаграждения на персонала на болниците. Най-малко ще се усетят промени в общинските болници, но и там сме увеличили средствата до края на годината", отбеляза той.

Проф. Ангелов коментира и замърсяването на река Марица, заради което почина стадо крави: „Във водата от изворите на река Марица, от които сме взели проби, няма замърсители и вещества, които да са опасни за живота и здравето на хората. Водоподаването е възстановено – за сега е за битови нужди. Повърхностите води на река Марица по протежението до Турция, са чисти. Малко вероятно е да има замърсяване на подпочвените води“.

Последни новини

Общо гласували: 102

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
52 гласували / 50.98%
Не
44 гласували / 43.14%
Да
5 гласували / 4.9%