НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА ТЕРЕЗА МEЙ: 11 НЕЙНИ МИНИСТРИ ПОИСКАХА ТЯ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА

Автор: 5 GmediA 15:01, 24 март 2019
Източник: EPA

Миналата вечер британските министри са поискали отстраняването на министър-председателката Тереза Мей. Кабинетът опитал да възложи премиерските функции на заместника на Мей Дейвид Лидингтън, съобщи "The Times". В "неистова поредица" от лични телефонни разговори, министрите са постигнали единомислие, че Мей трябва да обяви, че се оттегля. Мнението на собственият й кабинет е, че тя е станала токсична и лабилна фигура, чиято преценка вече е ненадеждна.

Екипът на "The Sunday Times" е разговарял с 11 министри от кабинета на Мей, които са потвърдили, че са поискали премиерът да се оттегли и да даде път на някой друг. Според източници на изданието, дори преданите на Тереза Мей министри не вярват, че тя ще запази поста си.

Тереза Мей може да получи подкрепа за плана си за Брекзит, ако обещае да напусне поста министър-председател на Великобритания, заяви неназован високопоставен представител на Консервативната партия пред Би Би Си.

Междувременно депутати от Консервативната партия са казали, че могат неохотно да подкрепят споразумението за излизане от ЕС, ако са сигурни, че Мей няма да ръководи следващия етап от преговорите със Съюза. Досега британският парламент два пъти отхвърли плана.

Официално правителствената пресслужба отрича да има опасност Мей да бъде принудена да се оттегли.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%