БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО: БРИТАНСКИТЕ ДЕПУТАТИ ПРЕВЗЕХА КОНТРОЛА НАД БРЕКЗИТ

Автор: 5Gmedia , 09:31, 26 март 2019

С безпрецедентен вот британските депутати гласуваха да поемат контрола над Брекзит, отнемайки тези правомощия от Камарата на общините, съобщи Би Би Си.

Правителството бе победено с 329 гласа „за“ срещу  302 „против“. Трима министри подадоха оставки, за да могат да упражнят правото си на глас. Подалият оставка министър на промишлеността дори обвини кабинета на Мей, че си „играе на рулетка с живота и препитанието на британците“.

Така след снощния вот  парламентът вече има властта да гласува за различните опции за излизане от Европейския съюз.  Има възможност да бъде организирана серия от гласувания, включително за оставане в единния пазар, за нов референдум и дори за отмяна на излизането от ЕС.

Това е поредното поражение за премиера Тереза Мей, която опитва да намери подкрепа за приемане на споразумението за излизане, договорено с Брюксел и отхвърлено два пъти от депутатите.

Припомняме, че Великобритания трябваше да напусне Европейския съюз на 29 март, но миналата седмица европейските лидери отложиха Брекзит за 22 май, ако парламентът одобри нейното споразумение излизане от Общността тази седмица, и за 12 април, ако не го одобри.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%