БЕХ ЩЕ ОТПУСНЕ ДЪЛГОСРОЧЕН ЗАЕМ ОТ 55 МИЛИОНА ЛЕВА НА "МИНИ МАРИЦА ИЗТОК"

Автор: 5 GmediA 09:40, 9 септември 2020

Български енергиен холдинг ще отпусне дългоксрочен заем на "Мини Марица Изток" в размер от 55 млн. лева, съобщи енергийният министър Теменужка Петкова. Параметрите за заема ще се доуточняват допълнително, но отсега е договорено 5 млн. от отпуснатите средства да се използват като разходи за персонала, предаде БНТ.

"За нормалната работа на "Мини Марица Изток" Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще предостави дългосрочен заем в размер на 50 млн. лева за функционирането. Ще бъдат предоставени и 5 млн. лева за работниците и служителите, свързани с актуализиране на техните възнаграждения. С колегите от двата синдиката постигнахме съгласие и се обединихме около тези два важни въпроса, потвърди министър Петкова.

България ще продължи да разчита на централите, произвеждащи енергия на въглища до 2030 г. с хоризонт до 2050 г., потвърди още енергийният министър Теменужка Петкова след среща със синдикатите, посветена на бъдещето на "Марица-изток". Тя посочи, че в комплекса се произвеждат 46% от енергията на страната.

 

Последни новини

Общо гласували: 67

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
61 гласували / 91.04%
Не
5 гласували / 7.46%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.49%