БЕЛАРУСКИЯТ ЛИДЕР ПРИСТИГНА В РУСИЯ: МОЛИ ПУТИН ЗА ПОДКРЕПА СРЕЩУ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ

Автор: 5 GmediA 15:17, 14 септември 2020
Източник: Ройтерс

Президентът на Беларус Александър Лукашенко отлетя за Русия в понеделник, за да помоли колегата си Владимир Путин за подкрепа, тъй като репресиите срещу опозицията в Беларус не показаха признаци за разсейване на масовите демонстрации срещу управлението на ветерана, пише Ройтерс.

Беларуските държавни медии показаха как Лукашенко слиза от самолета си в черноморския курорт Сочи, където Путин често е домакин на гостуващи високопоставени лица.

Повече от 100 000 души се противопоставиха на все по-агресивните белоруски сили за сигурност в неделя, за да излязат на улицата за петия пореден протестен уикенд, настоявайки Лукашенко да се оттегли и подигравайки със скандиранията „Ти си плъх!“

Лукашенко, който е на власт 26 години, нарича протестите западен заговор и е предал съдбата си в ръцете на Москва, като поиска икономическа подкрепа и потенциално военна помощ.

Днес от Кремъл съобщиха, че срещата между двамата лидери ще се проведе “на четири очи” в президентската резиденция “Бочаров ручей”. Основните теми ще бъдат възможностите за засилване на интеграционните процеси в рамките на Съюзната държава, както и възможностите за енергийно сътрудничество, за което Ройтерс съобщи в края на миналата седмица. Освен това, според съобщението на говорителя на Кремъл, в сградата няма да бъдат допускани журналисти, тъй като не се очаква пресконференция след срещата.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%