ДЕСЕТКИ УЧЕНИЦИ ОТ СТАРА ЗАГОРА И РУСЕ СА ПОСТАВЕНИ ОТ ДНЕС ПОД КАРАНТИНА

Автор: 5 GmediA 10:36, 17 септември 2020

42-ма ученици от Езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора са поставени под карантина от днес, след като вчера единайсетокласник от гимназията е дал положителна проба за коронавирус, съобщи БНР.

Ученикът от гимназия "Ромен Ролан", дал положителна проба за Covid-19, е в добро здравословно състояние няма и не е имал никакви симптоми. Семейството му е пожелало да се тества, благодарение, на което е станало ясно, че е носител на вируса, обясни директорът на старозагорската гимназия Теодора Николова.

За 14 дни под карантина от днес е целият клас плюс 16 деца, контактни в смесените профилирани часове.

Веднага са взети мерки за дезинфекция. Останалите класове ще учат нормално. Учителите няма да бъдат поставени под карантина.

От днес под карантина е поставен и цял клас от математическата гимназия в Русе, след като вчера 16-годишен ученик бе тестван положително за коронавирус. Под карантина е и ученичка от девети клас, която е била контактна с момчето. Нейният клас засега не е под карантина, предава бТВ.

Класният ръководител на този клас е дал отрицателна проба на теста за коронавирус, на другите учители не се налага тестване.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%