МИНИСТЪР АНГЕЛОВ КЪМ ДЕПУТАТИТЕ БЕЗ МАСКИ: КАКЪВ ПРИМЕР ДАВАМЕ НА ОНЕЗИ, КОИТО НИ ГЛЕДАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА?

Автор: 5 GmediA 15:50, 25 септември 2020
Източник: Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА, Сега.бг

Здравния министър Костадин Ангелов смъмри народните представители, по време на петъчния парламентарен контрол, че някои от тях ходят без маски и по този начин дават лош пример на обществото.

"Какъв разум и загриженост проявяваме в тази зала, когато половината от народните представители стоят без маска в затворено пространство? Кое в заповедта на министъра не е ясно? Това е изключително важен елемент, с който даваме пример на всички онези, които ни гледат по телевизията, включително и учениците, за които вие говорите", заяви проф. Ангелов в отговор на въпрос на депутата от БСП проф. Георги Михайлов за противоепидемичните мерки в училищата.

Забележката на министъра е продължение на заформилия се спор между здравните власти и депутати от левицата, които смятат, че не са длъжни да са с маски в пленарната зала. Депутати от БСП се позовават на отговор, който са получили от здравния министър, че пленарната зала не е обществено място. А министърът и столичната здравна инспекция ги обвиниха в превратно тълкуване на правилата.

Ангелов коментира, че не разбира аргументите зад това да не се носи маска на закрито в парламента. Според здравния министър заповедта му е ясна.

"Вие познавате голяма част от лекарите, които се разболяха и починаха. И на техните семейства ли да обясним, че не мислим като лекари и хора, които трябва да проявим разум в кризата?", коментира Ангелов.

На въпроси в народното събрание днес отговаря и образователният министър, който на свой ред успокои депутатите, че няма да има ученици, които да пропуснат уроци.

"Предвижда се закупуването на минимум 80 000 устройства  за електронно обучение - 20 000  за учители и 60 000 за ученицитe. Системата е много подготвена, включително и от техническа обезпеченост", каза министърът на образованието Красимир Вълчев.

Източник: Нова теливизия, mediapool

Последни новини

Общо гласували: 7

Анкета

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ ЗА 2021 Г. Е ЛОШ, ЗАЩОТО СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ПОМОЩИ?
Не
4 гласували / 57.14%
Да
3 гласували / 42.86%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%