ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: КОГАТО БСП ВЗЕМЕ ВЛАСТТА, ЩЕ КРИТИКУВАМ ТАМ, КЪДЕТО ВИЖДАМ, ЧЕ НЕЩАТА НЕ СЕ ВЪРШАТ КАКТО ТРЯБВА

Автор: 5 GmediA 13:12, 29 септември 2020
Източник: БГНЕС

Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам никой да се меси в моите дела. Това каза президентът Румен Радев след срещата си с ръководствата и представителите на научни звена на четири института, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Моите критики са към тези, които управляват, когато управляват неефективно и когато ни управляват и разпиляват ресурсите не в интерес на народа. Когато БСП вземе властта, ще критикувам там, където виждам, че нещата не се вършат както трябва. Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам никой да се меси в моите дела“, посочи Радев.

"Подкрепям госпожа Нинова в нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция. Не веднъж съм го казвал без силна, обединена и конструктивна опозиция всяка демокрация залинява", подчерта президентът.

"Вече коментирах освобождаването на Калоян Методиев. Няма какво да кажа повече. Политическият дневен ред е толкова наситен, даже критичен, че не можем да разпиляваме с каквито и да са кадрови въпроси. Няма как да има различие. Всеки един в Президентството спомага за реализацията на моята политика. Що се отнася до конституционните промени и това, че те първо трябва да бъдат обсъждани първо с партии, виждате как най-голямата партия с най-голям финансов, човешки и административен ресурс, внесе недоносче, подигравка към правото в България предложение за Конституция. Аз избрах другия подход", каза Радев.

„Аз не виждам, че в момента имам някакво основание да внасям моите предложения за промяна в конституцията. Ще ги внеса, когато българският парламент придобие отново легитимност, тоест след избори, и може адекватно да разгледа тези промени", добави той.

На въпрос ще се кандидатира ли за втори мандат, Радев посочи: „Много време има и всеки ден е важен“.

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ МАСКИ НА ОТКРИТО В БЪЛГАРИЯ?
Да
37 гласували / 75.51%
Не
12 гласували / 24.49%