ОТПАДНА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА КАРАНТИНА ЗА ПРИСТИГАЩИТЕ В БЕЛГИЯ ОТ СЕВЕРОЗАПАДНИЯ РАЙОН НА БЪЛГАРИЯ

Автор: 5 GmediA 15:49, 1 октомври 2020

Отпадна препоръчителната карантина в Белгия за влизащите в страната от Северозападния район на България – Видин, Враца, Лом, Монтана.  Всички български граждани, пристигащи от този регион, няма да подлежат и на тест за COVID-19.

Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Кралство Белгия премести Северозападния район на България от „оранжева" в „зелена" зона като промяната е в сила от 30 септември.

Същевременно не отпада изискването за попълване на формуляр - Public Health Passenger Locator Form. Пътуващите за Белгия трябва да изпратят документа през сайта: https://travel.info-coronavirus.be не по-късно от 48 ч. преди пристигането си.

В белгийските разпоредби цветовият код на зоните се променя периодично, в зависимост от епидемиологичната обстановка. Затова препоръчваме на гражданите да потърсят актуална информация непосредствено преди да предприемат пътуване към страната.

Актуална информация за зоните може да бъде намерена на следните линкове: https://diplomatie.belgium.be ; http://www.info-coronavirus.be.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Белгия на следните телефони:+32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +32 473 981042.

Запитвания може да се отправят и на имейл адреса на българското посолство в Белгия: Embassy.Brussels@mfa.bg.

Тагнато в: карантина , Белгия

Последни новини

Общо гласували: 7

Анкета

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ БЮДЖЕТЪТ ЗА 2021 Г. Е ЛОШ, ЗАЩОТО СЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ И ПОМОЩИ?
Не
4 гласували / 57.14%
Да
3 гласували / 42.86%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%