ИЛИАН ВАСИЛЕВ: ДЪНОТО НА БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА БЕШЕ ПОСТИГНАТО В “ПАНОРАМА”

Автор: 5Gmedia , 06:40, 30 март 2019

"Дъното на българската журналистика беше постигнато снощи по Панорама с Цветан Цветанов. Нямаше критичен или опозиционен друг глас, монолог и колянопреклонение.

Жалко за Бойко Василев, много, много жалко.

За целия период на прехода това е най-ниската точка на падение на журналист.

От предаването разбрахме, че никой не може да накаже Цветан Цветанов, тоест той вече има статут на самостоятелно слънце в ГЕРБ.

Че "законно" според него включва данъчна измама и документи с невярно съдържание. Да не говорим за недоказани пари.

Най-голям смях предизвикаха "съмненията" за руска връзка в "атаките" срещу него. Вие знаете вече кои направиха разкритията и освен като виц, тези негови твърдение не могат да се възприемат.

Но ето руската връзка - тя е лично негова и пряка - той е политически олигарх, ценностната му система е кремълска, псевдодемократичните му инстинкти са кремълски, защото прави избори по кремълски образец, смята се за човек над закона, а корупцията за нормалност, за естествена своя среда.

Може всяка година на ходи на молитвени закуски в САЩ, да се бие в гърдите, че без него няма сделка с Ф-16 (което е пълен фейк), но си остава кремълски човек като манталитет и съзнание.

Думите са евтини, включително от екрана на сгъната от страх телевизия. Какво "западно" или "европейско" или "атлантическо"  виждате в поведението му - къде е чувствителността към собствената си отговорност като политик, смирение като християнин, морал, визионерство. Той е убеден че на него му се "полагат" апартаменти и асаньсори по специален ред и правила, неговият светъл пример за прилегиите от времето на Живков и на червената номенклатура.

Поредният политически олигарх, който се опитва да ви каже, че за него няма съд, няма закон, няма отговорност", това написа във Фейсбук Илиян Василев. 

П.П. Илиан Василев в бивш посланик в Русия. Той е член на ръководството на “Антикорупционния фонд”, който направи разкритието за новия луксозен апартамент на Цветан Цветанов. Фондът се финансира от “Америка за България”.

Общо гласували: 88

Анкета

КОГА ОЧАКВАТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ?
През май
38 гласували / 43.18%
През юни
26 гласували / 29.55%
В края на годината
15 гласували / 17.05%