ОТРЯЗАНИ ГЛАВИ В БАЗИЛИКА В НИЦА, УБИТ УЧИТЕЛ В ПАРИЖ, НАПРЕЖЕНИЕ МЕЖДУ ФРАНЦИЯ И ТУРЦИЯ, А “ШАРЛИ ЕБДО” ПРЕДИЗВИКА ЕРДОГАН С ГРОЗНА КАРИКАТУРА

Автор: 5 GmediA 15:57, 29 октомври 2020
Източник: The Sun

Соня Колтуклиева: Мъж наръга с нож смъртоносно трима души в катедралата Notre Dame в Ница днес, местни медии твърдят, че жена е била обезглавена. Полицията смята, че убиецът е ислямист. Кметът на Ница говори за “ислямски фашизъм”, според него убиецът е крещял Allahu Acbar.

На 17 октомври 2020 г. в парижко предградие 18-годишен ученик уби учител, защото е показал на децата в час карикатурите на пророка Мохамед в “Шарли Ебдо”, заради които на 7 януари 2015 г. бяха убити 12 души в редакцията на списанието и извън нея.

Президентът Макрон и президентът Ердоган си размениха остри реплики след убийството на преподавателя по история.

Според различни източници, във Франция живеят около 10 милиона мюсюлмани, това е най-голямата мюсюлманска общност в Западна Европа.

 Снимка: AFP OR LICENSORS

“Шарли Ебдо”, на фона на засилващо се напрежение в арабския свят и в Турция срещу Франция, публикува подигравателна карикатура на турския държавен глава.

Това не е свобода на словото. Това е игра с огъня.

....Междувременно, евродепутатът от ДБ Радан Кънев наруга публично премиера Борисов, че не е достатъчно остър към президента Ердоган и не е достатъчно подкрепящ президента Макрон.

Така се получава, когато някой е вгледан само в собствения си пъп и не поглежда какво се случва в реалния живот.

Хора, мислете!

Милена Фучеджиева: Само да кажа, че през 2015г., когато коментирах със страх нахлуването на безкрайна върволица от млади мъже от близкия изток, в контекста на това, че те ще се стремят да подменят европейската цивилизация с "тяхната", към мен бяха отправени упреци как може да не разбирам бежанците при положение, че аз самата съм била емигрант в Америка. Още тогава отговорът ми беше, че като емигрант аз съм се стремяла с всички сили да се адаптирам максимално към американското общество, да възприема изцяло неговите правила и начин на мислене, както и да възпитам така дъщеря ми, докато тези хора искат обратното. И резултатът е събуждането на Макрон, както и все повече на медиите, които тогава заклеймяваха всички, които не пищяхме във възторг и съчувствие към бежанците.

Тази грешка е по-скоро непоправима и ще коства на Европа отрязани глави и варварщина в сърцето на многовековната й КУЛТУРА. Тази култура не е създадена, за да се подчинява на песента на мюезина, а за да движи човечеството напред.

 

Последни новини

Общо гласували: 15

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
8 гласували / 53.33%
Да, категорично
5 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 13.33%