МЕКА ЩЕ БЪДЕ ОТВОРЕНА ЗА ПОКЛОННИЦИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

Автор: 5 GmediA 16:15, 29 октомври 2020

Саудитското министерство на хаджа и умра установи правила за приемането на чуждестранни поклонници от 1 ноември при поетапно възобновяване на обредите. Около 10 000 чуждестранни поклонника ще пребивават всяка седмица в Саудитска Арабия. В съответствие с изискването на Министерството на здравеопазването на кралството умра ще могат да извършат поклонници на възраст между 18 и 50 години. Те са длъжни да представят сертификат от PCR тест, потвърждаващ отрицателен резултат за COVID-19. Справката трябва да бъде направена не по-късно от 72 часа до полета, съобщават от Главното мюфтийство в България.

Досега авиокомпания Saudia е обявила възобновяването на полетите до 33 дестинации, голямата част от които страни от зелената зона, където коронавирусът не се разпространява и където успешно се изпълняват предпазни мерки.

Междувременно Саудитска Арабия обяви правилата за пребиваване на чужди поклонници на територията на страната.

„Хората, пребиваващи в Саудитска  Арабия за извършване на умра, няма да влизат в ихрам от момента на пристигането, тъй като ще трябва да преминат тридневна карантина в своите хотели“ – казва д-р Амр Ал-Мадда, главен специалист по планиране и стратегия на Министерството на хаджа и умра.

Също така добавя, че след карантината съответните компании за умра ще ги отвеждат до местата, от които може да се започне изпълнението на малкия хадж.

На третия етап от възобновяването на умра, който започва от 1 ноември, поклонници от цял свят ще могат да получат достъп до кралството. Около 20 000 поклонника – местни жители и посетители ще могат ежедневно да изпълняват ритуалите при спазване на строги мерки за физическо дистанциране.

 

Източник: Islam.ru

Последни новини

Общо гласували: 15

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
8 гласували / 53.33%
Да, категорично
5 гласували / 33.33%
Все още не съм решил(а)
2 гласували / 13.33%