ОГНЯН СТЕФАНОВ: ЗАКОНЪТ НА ПЕЕВСКИ ЗА МЕДИИТЕ НЕ РАБОТИ

Автор: 5Gmedia , 10:30, 30 март 2019

Пеевският закон за медиите не работи. Ако работеше, щяхме да сме научили, кои са издателите на медиите на Пеевски. Самият той казва, че напуска медиите и ще ги поеме някаква фондация. Това беше в началото на октомври 2018 година. Но те и сега пишат ”нашият издател”. Какво иска да каже Цонев, че неговият колега и приятел не казва истината?! Че послъгва?

Така отговори Огнян Стефанов по телефона на приказките на депутата от ДПС Йордан Цонев пред Сашо Диков в предаването му по Евроком, че с медийния закон са лъснали медиите, които имат скрито финансиране. Според Цонев това са "капиталските" и други медии. "Подкарай с едрия брус "Капитал", Фрог нюз, извикай го Академика", посъветва ехидно Цонев журналиста Диков. Аз не разбирам от тези работи, но ти ги подкарай, питай ги и ще видиш, е закона работи. Чудесно работи, - проължи хиленето Цонев, цитиран от Фрог нюз.

Той самият казва, че не разбира от тези работи. Като не разбира,  защо говори? А сега за "Академик". Навярно са виждали папката, отнасяща се за мен в архива на ДС. Да, "Академик" пише на нея, но вътре няма дори един лист. Това не го твърдя просто аз, а комисията по досиетата. Когато Цонев придобие смелост да говори със същата лекота за двете имена на агента Ахмед Доган, тогава ще говорим за равнопоставеност в диалога, посочи Стефанов. Може в публичното пространство да се подхвърля някакъв мой псевдоним, но това е празна папка. А Цонев пък в публичното пространство е известен като Данчо Ментата. Предполагам, защото обича ментов чай... - допълни Стефанов.

Аз пък мисля, че е заради друго... - намеси се Диков.

Не знам какво има предвид Цонев-Ментата за Фрог нюз, като казва, че съм наясно, че закона на Пеевски за медиите работел. Това са някакви инсинуации, смешни неща. Всички проверки и сигнали срещу сайта, както и финансирането, за негово сведение, съдът е отхвърлил категорично. Нека направят колкото искат проверки, пак същото ще се установи. Но дали по закон се финансират пеевските медии? Много от тях са губещи - как се издържат. Нека Пеевски да обясни. А и съответните органи да започнат проверки, както проверяват други издания. Под ударите на прокуратура и НАП са "19 минути", "Биволъ", "Афера", теб Сашо и Люба Кулезич ви свалиха от ефира на Нова телевизия, купиха и унищожиха BIT, на мен са повдигнати няколко обвинения... Нека проверят и медиите на другарчето на Цонев - Делян, за да има равнопоставеност и да видим как стоят нещата с тях, - допълни Стефанов.

Журналистът коментира накратко и "апартаментгейт": Ескалацията на жилищния скандал не просто показва един страхотен цинизъм спрямо избирателите, демонстрирайки богатство, разкош и т.н и т.н. Погазването на нормите на етично поведение показва, че нещата са тръгнали надолу. Много неща ще започнат да излизат. Такива като Цонев и Пеевски отдавна щяха да са на политическото бунище, ако българското общество съществуваше реално, завърши Стефанов.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%