КАК ПРЕЗ 1919 Г. ЕДНО СЕЛСКО СЕМЕЙСТВО СЕ СПАСЯВА ОТ СМЪРТОНОСНИЯ ИСПАНСКИ ГРИП С ПРОДУКТ ОТ КУХНЯТА СИ

Автор: 5 GmediA 10:52, 8 ноември 2020

Как през 1919г. едно селско семейство се спасява от смъртоносния Испански грип с продукт от кухнята си. (Истинска история)

През 1919г. умират 40 милиона души от грип, така нареченият испански грип. Един лекар посетил много селяни, за да види дали може да им помогне в борбата с грипа.

Много от селяните и техните семейства се били заразили с грипа и голяма част от тях починали.

Лекарят обаче се натъкнал на един селски стопанин, чието семейство било абсолютно здраво, никой не се бил заразил от болестта.

Лекарят попитал стопанина какво прави по различно от другите хора, та никой не се е заразил.

Жената на селянина отговорила, че само слагала една глава обелен лук в купичка и ги поставяла във всички стаи на къщата.

Мислите на лекаря били, че евентуално това може да е било лечебното средство, което ги е предпазило. Попитал стопанката дали ще му даде една от тези глави лук. Когато я погледнал под микроскопа намерил грипните вируси вътре. Най-вероятно лукът е абсорбирал всички причинители и помогнал това семейство да остане здраво.

Грипът се причинява от вируси, значи е възможно лукът да ги обезврежда като ги улавя.

Друг човек разказва много интересна история с лук от личен опит. Той разказва, че когато имал възпаление на белите дробове и се чувствал много болен, взимал глава лук, отрязвал двата края на една глава лук, поставил я в една празна чаша и я слагал близо до него цялата нощ. На сутринта се чувствал по-добре, а лукът бил почернял.

Когато се почувствал не добре, използвал от години следното: Вземал една глава лук разрязвал я на две и поставял половинките на стъпалата си. Обувал чорапи и на сутринта се събуждал здрав. Когато били деца майка им правела сок от лук и лучена супа при настинка. А при възпаление и болки в ушите, нарязвала лук на ситно, опакован в марля и поставяла компрес в ухото.

Когато имали проблеми със стомаха, все се питали: Дали не беше от лука? Затова - не яжте престоял повече от ден обелен лук.

Когато има хранително отравяне на повече хора и се обяви като зараза, лекарите питат първо имало ли е в храната лук и изследват произхода му.

Важно за домакините: Обеленият пресен Лук е много силен магнит за бактериите, затова не оставяйте нарязан лук в хладилника за готвене. Дори само за една нощ лукът става силно отровен понеже абсорбира отровните бактерии. Добре е да се  употребява за дезинфекция на хладилника.

 

Източник: Тайната на лука

От Milena Dilova

Тагнато в: испански грип , лук

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%