ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ СЕ Е ОБАДИЛ НА Д-Р МАЗНЕЙКОВ, КОЙТО ПРЕДЛАГА 400 ЛЕГЛА ЗА БОЛНИ ОТ КОРОНАВИРУС В МБАЛ “СВЕТА СОФИЯ”

Автор: 5 GmediA 15:14, 9 ноември 2020

Министър-председателят Бойко Борисов е позвънил днес сутринта на д-р Христо Мазнейков, един от собствениците на МБАЛ “Света София” в столицата.

В събота главният редактор на 5GmediA Соня Колтуклиева, по време на интервю с нея по телевизия СКАТ,  прочете коментар на д-р Христо Мазнейков как може частните болници да помогнат на държавата в борбата с коронавируса в България. Прочутият лекар-ортопед предложи да предостави 400 легла в собствената си болница за настаняване на пациенти, болни от коронавирус. След разговора му с премиера Борисов се е обадил и здравният министър д-р Ангелов, за да обсъдят спешни допълнителни мерки за приемане и лечение на заразен с Ковид19.

... В личния си профил във Фейсбук д-р Мазнейков написа: “Уважаеми Приятели, още в ранните часове на деня лично Премиера на страната се обади загрижен за състоянието на нещата и се поинтересува за начина по който може да помогне. С присъщата за него енергия беше задействана държавната машина и след разговори с министър Ангелов , нещата бързо вървят към добър за пациентите изход. Нека всички да се обединим в името на пациентите.”

... Премиерът Борисов продълажава да се лекува от коронавирус при домашни условия. Откакто беше установено, че е заразен с Ковид-19, не е имал отрицателен тест и лекарите определят състоянието му като сериозно. Въпреки това министър-председателят не е спирал да работи.

Последни новини

Общо гласували: 41

Анкета

КОЙ ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ БИТКАТА ЗА СТОЛИЦАТА?
Антон Хекимян
25 гласували / 60.98%
Ваня Григорова
7 гласували / 17.07%
Радостин Василев
7 гласували / 17.07%