120 МИЛИОНА ЛЕВА ОТ КОНЦЕСИЯТА НА ЛЕТИЩЕ „СОФИЯ“ ОТИВАТ В ПОМОЩ НА ТРАНСПОРТНИЯ СЕКТОР

Автор: 5 GmediA 09:13, 17 ноември 2020
Източник: Клуб Z

„Не мисля, че правителството е закъсняло с мерките срещу разпространението на КОВИД-19. Не споделям виждането, че има хаос. Всички мерки се взимат според степента на нарастване на пандемичната ситуация. Виждате, че и в други страни, които са силно засегнати, мерките се вземат стъпаловидно“. Това заяви транспортният министър Росен Желязков пред бТВ.

„Има гласове за пълен „локдаун“ и такива, че мерките в момента са много строги“, заяви Желязков, който отбеляза, че е против въвеждането на пълна национална карантина.

„Вижда се, че и при пълно затваряне и при настоящите мерки тенденцията е една и съща и е съпоставима“, смята транспортният министър.

Що се отнася до случаите на пациенти, на които им е отказан прием в лечебни заведения, Желязков коментира, че „това е организационен проблем, който мениджмънтът на болниците успява да преодолее, но има създаване на паника, защото когато един случай бъде популяризиран масово, създава разминаване на търсенето и предлагането на болничната услуга, затова медицинските протоколи се изясняват в движение“.

Транспортният министър коментира и спазването на мерките срещу коронавируса в междуградските пътнически превози и снимки, на които се вижда, че возещите се в автобусите не носят маски, а някои от транспортните средства са претъпкани с правостоящи. По неговите думи „не можем да сложим на всеки пътник пъдар, отговорността за носенето на маски е на всеки от нас", а и „не може да се пусне отделна маршрутка или трамвай за всеки пътник", тук отговорността е на шофьора, но „ако питаме тези хора дали искат да се возят в претъпкана маршрутка или да не пътуват, те сигурно ще изберат първото".

Транспортният сектор е един от най-засегнатите от кризата с COVID-19. Предвиждат се 10 милиона лева компенсации за автобусните превозвачи, заяви Желязков.

А за следващия бюджет е предвидено увеличение от 120 милиона при средствата за транспорта. Те са ресурс от концесията на летище София.

Последни новини

Общо гласували: 11

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
11 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%