ПОНЕ 9 ЖЕРТВИ ПРИ РАКЕТЕН ОБСТРЕЛ В КАБУЛ

Автор: 5 GmediA 12:07, 21 ноември 2020
Източник: Reuters

Най-малко осем души са загинали при ракетен обстрел тази сутрин в афганистанската столица Кабул, съобщи афганистанската независима информационна агенция Пажвок, цитирана от ТАСС. 31 души са ранени. По-рано беше съобщено, че срещу Кабул са били изстреляни най-малко 10 ракети.

По данни на вътрешното министерство на Афганистан срещу града са били изстреляни 23 ракети, въпреки че първоначално се съобщаваше за 14. По предварителна информация ракетите са били изстреляни от Четвърти полицейски окръг в столицата.

Една от ракетите е паднала върху посолството на Иран в Кабул. За щастие няма пострадали, нанесени са само материални щети по сградата. До момента никоя терористична групировка не е поела отговорност за атентата. Радикалното движение на талибаните се разграничи от нападението.

Час след нападенията афганистанския вицепрезидент Амрула Салех написа във Фейсбук, че срещите му тази сутрин за гарантиране сигурността на Кабул не са постигнали желаните цели, но не даде повече подробности.

Американският посланик в Кабул Рос Уилсън заяви, че афганистанците не трябва да живеят в страх и добави, че страната му ще "работи с афганистанските партньори за предотвратяване на подобни нападения и подвеждане на виновните под отговорност".

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

БИХТЕ ЛИ СИ ПОСТАВИЛИ ВАКСИНА СРЕЩУ COVID-19?
Не
2 гласували / 100%
Да, категорично
0 гласували / 0%
Все още не съм решил(а)
0 гласували / 0%