РАЗБИ СЕ САМОЛЕТЪТ НА ЕДНА ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ ЖЕНИ В РУСИЯ

Автор: 5 GmediA 11:24, 1 април 2019

Наталия Филева (55 г.) - съсобственик и най-големият акционер във втората най-голяма руска авиокомпания S7 Group (Сибирските авиолинии) - била на борда на нейния частен шестместен самолет Epic LT. Той се е разбил и изгорял в полета, докато правел заход за кацане на малкото летище Егелсбах в неделя, 31 март, към 15:30 ч., близо до Франкфурт, съобщи S7 Group, компанията на Филева.

Причината за катастрофата все още не е ясна, пишат от S7. Руски и международни власти ще я разследват.

Германската полиция съобщи, че на борда на самолета са се намирали двама пътници и един пилот. Самолетът пътувал от Кан (Франция) към Егелсбах, който се намира на около 10 км южно от Франкфурт. Представител на местната полиция съобщи, че самолетът, на който се предполага, че са пътували двама руски граждани, е напълно изгорял, което ще затрудни идентификацията на жертвите. Отломките са пръснати в радиус от 20 метра от мястото на катастрофата.

Богатството на Филева се равнява на 600 милиона долара, изчислено от сп. Forbes.

S7 е основният конкурент в Русия на Aeroflot. S7 Group има база на московското летище Домодедово и лети до 150 града в 35 държави, използвайки 56 самолета "Еърбъс" и 23 "Боинг". Съпругът на Филева - Владислав, е посочен като председател на борда на директорите във финансови документи на сайта на компанията за третото тримесечие на 2018 г., посочва АП.

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%