ГЕОРГИ СВИЛЕНСКИ: НИКЪДЕ БСП НЕ Е КАЗВАЛА, ЧЕ ЩЕ ПОВИШАВА ДАНЪЦИ, КАКВИТО СА НАМЕРЕНИЯТА НА КМЕТА НА ПЕРНИК

Автор: 5 GmediA 09:42, 23 декември 2020
Източник: БСП

"Не става въпрос за харесване или не на кмета на Перник. Станислав Владимиров е издигнат от БСП и избран от избирателите на БСП. Става въпрос за последователност в политиката. Когато преди избори си казал категорично, че няма да повишаваш данъци, нито такса-смет, когато в управленската ти програма е записано развитие на културните институции - и само година след това, заявяваш други намерения - да закриеш културните институции, няма как ръководството на БСП да стои безучастно. Станислав Владимиров е кмет на Перник, но той е издигнат от БСП и черпи от авторитета на партията. Тези хора в Перник са го избрали заради неговите качества, но и заради политическата партия, която го е издигнала". Така коментира в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски отношението на ръководството на БСП към действията на кмета на Перник Станислав Владимиров.

Свиленски акцентира, че БСП е защитник от 30 години на културата, духовността, изкуството, докато сега се виждат намерения за реформа, касаеща закриването на такива институции. По думите му никъде БСП не е казвала, че ще повишава данъци, каквито са намеренията в Перник. Нито е казвала, че ще закрива духовни и културни институции, а напротив.

По повод събитията около кмета на Перник, Свиленски посочи: "Преплетени са много интереси - и вътрешнопартийни, и такива извън партията. Няма да посоча списък от интереси, но нашите членове, симпатизанти, избиратели трябва да се ориентират спрямо сигналите, които се дават в различни посоки, по различни поводи. Оценката, която получи Корнелия Нинова за нейното председателство, беше прекият избор. Подкрепата за водената политика от ръководството и от председателя на партията се случи на 12 септември. Оттам нататък всички трябва да работим тази победа да се превърне в победа и на предстоящите парламентарни избори", категоричен бе зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

Свиленски припомни, че Изпълнителното бюро на БСП категорично се е разграничило от действията на кмета на Перник във връзка с намеренията му за вдигане на данъци и съкращения в културния сектор: "След 3-4 дни започна атака не срещу позицията на ръководството, а срещу председателя на партията, срещу ръководството".

"От седмици се говореше, че ръководството на БСП е нелигитимно. Че конгресът е нелегитимен, че конгресът е свикан нелегитимно и че Корнелия Нинова е избрана нелегитимно. И това беше повече от месец тема, повдигната от същите тези другари. Днес в Софийски градски съд - в едно заседание - реши, че регистрира Корнелия Нинова като председател, ръководството на партията, контролната комисия. Всяка една спекулация ще опровергаваме с документи. Изборите наближават и трябва да си говорим за тях", отсече Свиленски.

Последни новини

Общо гласували: 102

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
52 гласували / 50.98%
Не
44 гласували / 43.14%
Да
5 гласували / 4.9%