ОБУВКИТЕ ЛИ СА ИМ ВИНОВНИ!?

Автор: 5 GmediA 11:26, 5 януари 2021
Източник: js-athletics.com

Президентът на Световната федерация по лека атлетика - Себастиан Коу, отрече всички твърдения на състезатели и треньори, че има обувки, които дават предимство в дългите бягания.

Недоволството на голяма част от атлетите породиха счупените рекорди в дългите бягания в последните няколко месеца. Общото между всички тези рекорди бе, че поставилите ги бегачи носиха специална серия обувки на компанията "Найк". Моделът "Zoom X Dragonfly", който компанията определи като най-бързите в света.

Разликата в тях е подметката от пяна, обвита в карбон, за която се твърди че обира голяма част от натоварването в ходилото по време на бягане от над 5 километра. Именно заради това звездите в тези дисциплини значително свалиха времената си.

Недоволството на останалите е породено от факта, че този модел обувки не е достъпен за всички тях, а само за големите имена, които имат своите спонсорски договори.

Себастиан Коу обаче отхвърли всички обвинения. Той обяви, че на този етап не му е предоставено доказателство, че чифт обувки могат да дават подобно предимство.

Случаят напомня този в плуването, когато нов модел високотехнологични бански доведе до редица подобрени рекорди. В крайна сметка те бяха забранени, като в момента всеки състезател плува с текстилни бански.

Тагнато в: Лека атлетика

Последни новини

Общо гласували: 211

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не
175 гласували / 82.94%
Не ме интересува
36 гласували / 17.06%
Да
0 гласували / 0%