ПАПА ФРАНЦИСК: ОТКАЗЪТ ОТ ВАКСИНАЦИЯ Е САМОУБИЙСТВЕН

Автор: 5 GmediA 14:24, 10 януари 2021
Източник: БГНЕС архив

Папа Франциск заяви в събота, че ще също ще се ваксинира среещу COVID-19, и счита имунизацията за морално задължение на всеки. "Вярвам, че всеки трябва да се ваксинира", каза понтификът пред италианската телевизия Canale 5. Това е етичен избор, защото залагате не само здравето си и живота си, но и живота на другите."

Ватиканът стартира програмата си за ваксинация през следващата седмица и Франциск вече си е записал час, съобщи Washington Post, позовавайки се на телевизионното интервю.

Във Ватиката живеят около 450 души, а няколкостотин от служителите живеят в Рим. Вече е закупен хладилник за съхранение на ваксините, тъй като ще бъде използван препаратът, разработен от Pfizer и BioNTech, който трябва да се съхранява при около -70 градуса. През следващата седмица с приоритет ще бъде ваксиниран персоналът, отговарящ за здравеопазването и обществената безопасност, възрастните хора и онези, които често контактуват с обществеността.

Според данни на worldometers.info, до момента във Ватикана са регистрирани 27 случая на коронавирус. Не са регистрирани смъртни случаи. Двама  кардинали са дали положителни резултати за Covid-19 миналия месец.

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
1 гласували / 50%
Не
1 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%