БСП НАСТОЯВА ПАРЛАМЕНТЪТ ДА ПОТЪРСИ ОТЧЕТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА

Автор: 5 GmediA 11:13, 13 януари 2021
Източник: БНТ

След изборите ще има промяна. Ние няма да отстъпим от всички наши политики, защитавани досега. Разбираме, че здравето на хората на хората е най-важно, но искаме информация колко стотици милиони се изхарчиха и до колко хора, домакинства и фирми стигнаха, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларацията.

Пропиляхте последните 11 години за България, не може да ви позволим да пропилеете и следващите 11, обърна се Нинова към управляващите.

Следващите месеци се залага бъдещето ни за десетки години напред. В плана на управляващите е предложено още от същото, каза Нинова.

„За тези четири години, уважаеми управляващи, вие продължихте да развивате две държави България – една телевизионна и една реална. От екраните чухме, че сме държавата с най-нисък дефицит в Европа, но реалната държава я оставяте с 40 млрд. дълг. Оставяте я с факта, че сме най-бедни в Европа и с най-големи неравенства“, разкритикува още управляващите Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова призова още, в малкото оставащо време на настоящия парламент, той да потърси отчет на правителството в какво състояние оставя държавата след 4-годишно управление. „Но не онзи, телевизионният отчет, а истинският. Ние ще го направим и ще търсим отговорност за този период“, настоя още тя.

„Има три картини от последните месеци, които без думи обобщават всичко за управлението на ГЕРБ. Първата – чекмеджето с парите и пистолета. Втората – свлачището към Рилския манастир, само дни, след като премиерът се похвали и откри ремонта. Третата – потопена под вода половин България. Тези три картини показват безхаберие за хората, некомпетентност, корупция и безнаказано. Това е задачата пред нас, всички, които искаме промяната. Тя трябва да бъде грижа за хората, професионализъм в управлението, справедливост и честност“, продължи лидерът на левицата.

Икономиката и производството са в основата на всеки просперитет. Ново начало за промяна на порочния модел. Ние ще работим за честни и прозрачни избори. Промяната зависи от всички нас, тя е възможна, поискайте я, призова от парламентарната трибуна Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

Последни новини

Общо гласували: 24

Анкета

БИХТЕ ЛИ СТАНАЛ ДОБРОВОЛЕЦ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ?
Не
23 гласували / 95.83%
Да, ако съм изкарал коронавирус
1 гласували / 4.17%
Вече работих/работя като доброволец в такова отделение
0 гласували / 0%