МИНИСТЪР ТЕРЗИЙСКИ ПОТВЪРДИ: НАВОДНЕНИЯТА СА ПОВРЕДИЛИ ЧАСТИ ОТ ОГРАДАТА НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ

Автор: 5 GmediA 13:06, 14 януари 2021
Източник: Нова телевизия

Засегнати са части от преградното съоръжение на границата с Турция, но нямаме компрометиране на оградата като цяло. Това каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в отговор на въпрос от лидера на НФСБ и заместник-председател на парламента Валери Симеонов дали има поражения на оградата с Турция , предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Още от вчера сутринта по разпореждане на премиера главен комисар Кичиков е командирован в района на Свиленград. Днес е в района на Гранично полицейско управление "Малко Търново". Прогнозите, които даде Института по метеорология бяха такива, че за вчерашния и днешния ден се очакваше повишение на водите именно в тези райони. При обхода вчера на границата в района на Гранично полицейско управление "Свиленград" се установява повишаване на нивото на водата в съответните реки, но и наводнени участъци в района на това гранично полицейско управление, от което наводнение са засегнати части от преградното съоръжение, но нямаме компрометиране като цяло", коментира още министър Терзийски.

"В района днес главен комисар Кичиков е в района на Гранично полицейско управление "Малко Търново" и се установява - няма падане на преградното съоръжение. Има установяване на завирявания и затлачвания в долната му част. Незабавно са предприети действия за отваряне, отпушване на съответните изпускателни шахти в района на този участък от границата. Проведени са съответните разговори и съвещания с областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас. Всичко е наред. Колегите от "Гранична полиция" подават своевременно сигнали за предприемане на действия", каза още министърът.

По думите му има две платна, които в момента се отремонтират.

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
1 гласували / 50%
Не
1 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%