ЕКСПЛОЗИЯ В МАДРИД: ТРИ ЖЕРТВИ, СРЕД КОИТО И БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН

Автор: 5 GmediA 08:45, 21 януари 2021
Източник: ВВС

Най-малко трима души са загинали след експлозия, довела до частично срутване на сграда в центъра на испанската столица Мадрид. Сред жертвите е и 47-годишен български граждани, съобщиха от МВнР. 

На тротоара пред взривената сграда са били две от жертвите, едната от които е българинът. По думите на вицепрезидента на регионалното правителство Игнасио Агуадо те минавали случайно пред сградата. И двама загиват на място. Информацията, че втората жертва е 85-годишна жена беше опровергана и беше уточнено, че става въпрос за мъж. Третата жертва е 35-годишен испанец, електротехник, баща на 4 деца, дошъл да помогне в ремонта на газовия котел, който бил повреден, предаде БНР.

11 са ранените, един от които сериозно. Сред пострадалите са 5-ма свещеници, които били в енорийския дом.

Градските власти заявиха, че взривът, унищожил четири етажа на сградата, е причинен от изтичане на газ.

Кметът Хосе Луис Мартинес Алмейда заяви пред журналисти след взрива, че вътре в сградата, която е на католическата църква, бушува пожар.

Взривът е станал малко преди 15:00 местно време (14:00 GMT), тъй като работниците на газ ремонтирали котел в задната част на сградата, която се намира между Дом за възрастни хора и училище на улица Толедо в квартал Ла Латина. По това време училището било празно, а сред обитателите на дома за възрастни хора няма сериозно пострадали. Те са преместени в общински резиденции.

Живеещите на улица Толедо първоначално са били евакуирани, а след това са се върнали по домовете си. Само 3 семейства са останали в общински жилища, докато не се установи дали апартаментите им са безопасни.

Взривената сграда ще бъде съборена, като работата по отстраняването ѝ ще започне още днес.

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

ВАКСИНИРАХТЕ ЛИ СЕ СРЕЩУ COVID-19?
Не и няма да го направя
5 гласували / 62.5%
Да
2 гласували / 25%
Все още не, но ще се ваксинирам
1 гласували / 12.5%