СТЕЛА НИКОЛОВА: ТЕ НИ ИСКАТ БОЛНИ И УГНЕТЕНИ, НЕРВНИ И ПОТИСНАТИ - ЗА ДА НЕ ГЛЕДАМЕ КАК КРАДАТ!

Автор: 5 GmediA 00:08, 6 април 2019
Източник: Фейсбук

Стела Николова, адвокат от Варна, публикува в социалните мрежи потресаващ анализ на здравната система. 

Майките от "Системата ни убива" имат нужда от подкрепата ни. За това ще напиша всичко по-долу!

Майка ми получи инсулт.Има и счупен прешлен на гръбначен стълб.Не може да се движи.
Изписаха я на 5-ия ден от болницата на носилка.
Полагала ни се рехабилитация, но трябва някакси да я носим до рехабилитационния център.
Смешен плач!

Естествено, че не можем да я носим с линейка на рехабилитация, по-евтино е да си платим на рехабилитатор да дойде вкъщи.
Полага ни се антидекубитален дюшек, понеже имаме декубитална рана от 5 дни лежане в болницата, където НЯМА антидекубитални дюшеци, макар в неврологично интензивно хората само лежат, понеже повечето са с инсулти.
Лекуваме рана, образувана за 5 дни вече 3 месеца.

НОИ ще се разори, ако ни плати всички мазила и стерилни марли, посещения на хирург на място и прочие.Полага ни се този дюшек, обаче ако майка ми лично отиде да си го заяви, или пък занесем нотариално заверено пълномощно, ще й преведат парите , платени за него на нейна лична сметка, до която ние няма как да имаме достъп без нотариално заверено пълномощно, което тя може да не е в състояние да завери след инсулт/слава Богу нашия случай не е такъв, но има много други такива/.
Полага ни се и санитарен стол, и ТЕЛК, и лекарства по НЗОК, обаче всичко това някакси майка ми с инсулта да иде да си го вземе или пак с нотариално пълномощно, което тя може да не е в състояние да подпише.

В същото време НЗОК са източва идиотски лесно.
Имам хронично заболяване, което изисква да се следи с изследвания два пъти в годината, но личния ми лекар не може да ми пусне тези изследвания, а трябва да ми даде направление за специалист, който да ми ги пусне.Е, ако можеше направо да ми ги пусне, вместо да минавам през специалиста всичко щеше да е ок, защото НЗОК щеше да си е спестила 2 напълно излишни "прегледа", които не са прегледи, а бумащина, защото специалиста не е скенер, нито лаборатория, а аз имам хронично заболяване и няма как да излъжа, че ми трябват тези изследвания, а те да не ми трябват.

Ние сме най-загубената нация в света.

Майките на децата с увреждания протестираха 3 -4 месеца, а десетки само ги подкрепиха, а те протестираха срещу идиотските правила, които са наложени.Какво пречи с епикризата от болницата аз да имам право да взема на майка си санитарен стол, антидекубитален дюшек и всички нужни лекарстава, а рехабилитатора да идва в дома й, понеже в епикризата пише за състоянието , в което тя се намира?

Знаете ли кое? Пречи това, че те не печелят от това да сме здрави.Те не ни искат здрави! Те ни искат болни и угнетени, нервни и подтиснати, за да нямаме време да гледаме как ни крадат и да не реагираме на кражбите им.

Те ни се подиграват!
Това, че гл.прокурор се назначава от тях, а не се избира от нас е достатъчно показателно как работи всичко.

Последни новини

Общо гласували: 37

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПРЕДПРИЕТИТЕ ОТ МОН МЕРКИ СРЕЩУ COVID-19 В УЧИЛИЩАТА?
Дори ми се струват прекалени
15 гласували / 40.54%
Да, напълно
14 гласували / 37.84%
Не, предпочитам дистанционно образование за децата си
7 гласували / 18.92%