ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: САМО НИЕ ПОВИШИХМЕ С ПОЛОЖИТЕЛНА ПЕРСПЕКТИВА КРЕДИТНИЯ СИ РЕЙТИНГ В ПАНДЕМИЯ

Автор: 5 GmediA 12:06, 20 февруари 2021
Източник: Фейсбук, Бойко Борисов

"Фич" обяви тази нощ повишаване на перспективата на дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута от стабилна в положителна. Това каза министърът на финансите Кирил Ананиев във видео, излъчено чрез Фейсбук профила на министър-председателя Бойко Борисов. С тях е министърът на образованието Красимир Вълчев.

"В съобщението на рейтинговата агенция са посочени факторите и причините, заради които те ни дават тази по-висока оценка. На първо място е нашата възможност да се справим с рисковете, които стоят от пандемията. Ние показахме много добри резултати в периода ан пандемията и те оценяват тези наши действия. Оценяват също така и по-доброто икономическо развитие за страната, както и политическата обстановка и стабилната политическа среда, в която се развива нашата страна", коментира министърът на финансите.

Фактори, които биха могли да доведат до повишаване на рейтинга са според "Фич" е неблагоприятно политическо развитие, които да намалят доверието в икономическото възстановяване. "Неблагоприятно политическо развитие е сегашната коалиция да не управлява", няколко пъти подчерта премиерът Бойко Борисов.

"Неблагоприятно политическо развитие е сегашната коалиция да не управлява. Сегашната коалиция получава стабилна положителна перспектива. Неблагоприятно - идват други и спираме да си говорим за тези неща", каза Борисов.

Борисов обърна внимание, че не сме давали пари на тази кредитна агенция, за да излезе с такова становище. Най-добрите специалисти икономисти и финансисти по света и в САЩ казват, че международната рейтингова агенция повишава перспективата от стабилна в положителна. Това пишат за нас най-добрите икономисти в света, а тяхната работа е да оценяват, подчерта премиерът.

 

Видео

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 53

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ДА ИЗЛЪЧИ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО?
Не
41 гласували / 77.36%
Да
12 гласували / 22.64%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%