„ПРИЗРАЧНО“: НОВ ОНЛАЙН ИНСТРУМЕНТ ЗА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ ЩЕ СЪЖИВЯВА ПОРТРЕТИ НА МЪРТВИ РОДНИНИ

Автор: 5 GmediA 10:11, 2 март 2021
Източник: Туитър

Подобно на живите картини по стените в училището на Хари Потър, нов онлайн инструмент за изкуствен интелект в интернет обещава да съживи портрети на мъртви роднини, пише The Economic Times.

Генеалогичната компания MyHeritage стартира своята функция Deep Nostalgia по-рано тази седмица, позволявайки на потребителите да превръщат неподвижни образи в кратки видеа, в които заснетият човек се усмихва, кима, намига.

"Да видим лицата на нашите обичани предшественици да оживяват ни дава възможност да си представим какви може да са били в действителност и ни осигурява съвсем нов начин за връзка със семейната история", каза основателят на MyHeritage Гилад Джафет.

Разработена с израелската фирма за компютърно зрение D-ID, Deep Nostalgia използва алгоритми за обучение, за да анимира изображения с мимики, базирани на тези на служителите на MyHeritage.

Изкуственият интелект е разработен от израелската филма D-ID. Той използва алгоритми за заучаване, за да съживява образите. На сайта на MyHeritage.

Някои от потребителите на компанията се включиха в Twitter в петък, за да споделят анимираните изображения на своите починали роднини, както и движещи се изображения на исторически личности, включително Алберт Айнщайн и изгубената кралица Нефертити от Древен Египет.

 

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%